Online Meet & Greet ‘Mandje met diabetestechnologie’Kennismaking met Anne4Care bij AlifaErvaringsdeskundigen aan het woord tijdens webinarWe zijn van start! De app Clear wordt nu getestSamenwerken in Schelfhorst

Online Meet & Greet ‘Mandje met diabetestechnologie’

Afgelopen donderdag was er online een meet & greet tussen de onderzoekers en de mensen met diabetes die op dit moment diabetestechnologie uitproberen. Het doel was met elkaar kennis te maken, vragen te stellen en beantwoorden en de eerste bevindingen te delen. Tijdens de meet & greet waren twaalf mensen met diabetes en vijf onderzoekers aanwezig.

Onder andere werd er aangegeven hoe leuk het is om met elkaar kennis te maken en ervaringen te delen en verhalen aan te horen. Het met elkaar in gesprek gaan werd als een meerwaarde ervaren.

Mensen hebben veel verschillende doelen gedeeld:

  • Persoonlijke doelen zoals inzicht krijgen in verloop van de diabetes en de diabeteswaarden, invloed van bewegen en voeding of het krijgen van persoonlijk voedingsadvies.
  • Een schets geven aan zorgverzekeraars over de technologie.
  • Contact met lotgenoten.
  • Meer inzicht cre√ęren voor diabetesverpleegkundigen.
  • Technologie moet gemakkelijk zijn in gebruik en gemak geven voor het leven met diabetes.

Over het geheel wordt gedeeld hoe leuk het is om met dit onderzoek mee te doen en de diabetestechnologie uit te proberen. De informatie die ze krijgen door gebruik van de technologie is “geweldig”. Er wordt aangegeven dat de technologie zoveel inzicht geeft van wat er gebeurt in je lichaam bij o.a. voeding en beweging en dat geeft “meer gevoel van grip op je diabetes.”