Online Meet & Greet ‘Mandje met diabetestechnologie’Kennismaking met Anne4Care bij AlifaErvaringsdeskundigen aan het woord tijdens webinarWe zijn van start! De app Clear wordt nu getestSamenwerken in Schelfhorst

We zijn van start! De app Clear wordt nu getest

We zijn gestart met een periode waarin een groep mensen met diabetes type 2 verschillende apps testen. Voorafgaand is een online workshop georganiseerd door de verschillende app leveranciers. Tijdens en na afloop van de workshop konden deelnemers kiezen welke app ze willen gebruiken en testen.

De eerste 12 deelnemers zijn gestart met het gebruiken van de app Clear. Met een sensor op de bovenarm worden de suikerwaarden gemeten. Aan de hand van deze waarden, voeding en beweegdata kan een persoonlijk advies gegeven worden aan gebruikers.

“Het belang om een op maat gemaakte aanpak is evident.”

Met deze deelnemers hebben wij kort gesproken over de verwachtingen. De meesten hebben de verwachting om meer inzicht te krijgen in eigen lichaam met betrekking tot voeding en beweging. Hopelijk kan de app helpen met het verkrijgen van dit inzicht en om een goede leefstijl te bereiken en vast te houden. Daarbij mogelijk in de toekomst niet meer of minder afhankelijk te zijn van medicatie.

“Alles waar ik winst uit kan halen, al zijn het maar mini stapjes, het geeft meer onafhankelijkheid.”

“Wat doet voeding nu met me, waar reageer ik het beste op en waar het minste. Medicatie komt voor mij op de laatste plaats, ik wil graag de meest vooruitstrevende technologie uitproberen.”

Ook hebben we met de mensen besproken hoe we kunnen gaan samenwerken bij het project. Welke rol willen zij en wat zouden ze leuk vinden om te doen? De ene wil gewoon testen en ervaringen delen, anderen willen een adviserende rol aannemen en weer anderen zouden graag een leidende rol krijgen. Alles is mogelijk!

“Ik vind het leuk om betrokken te zijn, meer om mijn ervaringen te delen en punten aan te dragen.”