Online Meet & Greet ‘Mandje met diabetestechnologie’Kennismaking met Anne4Care bij AlifaErvaringsdeskundigen aan het woord tijdens webinarWe zijn van start! De app Clear wordt nu getestSamenwerken in Schelfhorst

Kennismaking met Anne4Care bij Alifa

Afgelopen donderdag waren we op bezoek bij de Beien om cliënten van Alifa kennis te laten maken met Anne4Care. Er werd tweemaal dezelfde bijeenkomst gehouden vanwege corona maatregelen. De eerste bijeenkomst wordt bijgewoond door vier migrantenouderen die nog geen Anne4Care hebben en de tweede bijeenkomst wordt bezocht door een echtpaar die Anne4Care al thuis hebben.

De bijeenkomst wordt geheel begeleidt door Sevilay die de bezoekers in het Turks uitleg geeft. In vergelijking met de kennismakingsmiddag bij IMEAN is er een duidelijke groei te zien, vanwege de ervaring en kennis dat het onderzoek bij IMEAN ons heeft opgebracht. Sevilay lijkt een stap voor te zijn en is voorbereid op wat er mogelijk komen gaat.

Anne4Care wordt meteen erbij genomen. De functionaliteiten worden stuk voor stuk doorlopen en uitgelegd (o.a. radio, medicatie, agenda en spelletjes). Sevilay noemt voorbeelden en laat zien wat er gebeurt bij elke functie. Anne4Care spreekt Sevilay aan en vraagt: wat kan ik voor je doen (in het Turks). Tussendoor is er ruimte voor vragen, er wordt aandachtig geluisterd. De eerste vraag die opkomt bij een Turkse oudere dame (woont alleen) is het volgende:

“Ik maak thuis al gebruik van een Ipad, zou ik Anne4Care als een app op mijn tablet kunnen hebben?”

Sevilay geeft antwoord en legt uit over de privacyregels waar Anne4Care aan verbonden is. Bijeenkomst gaat verder met een video over Anne4Care en het doen van onderzoek (de video is in het Nederlands en Turks). Een andere vraag die wordt gesteld:

“Kan je tussendoor van taal switchen?”

Sevilay legt uit dat dat niet kan en het bij dit project specifiek over de Turkse Anne4Care gaat.

De bijeenkomst wordt afgerond door de vraag of er interesse is om mee te doen aan het project. Er lijkt een mix te zijn van interesse maar ook een beetje aarzeling. Het echtpaar en één dame zijn meteen enthousiast om mee te doen. De anderen willen het graag met hun kinderen of vertrouwenspersoon bespreken voor deelname. Er wordt afgesproken dat er nog een bijeenkomst georganiseerd wordt voor mantelzorgers.