Citizenlabtopfit

grip op diabetes

Samenwerken aan meer grip op diabetes

U weet als geen ander hoe het is om te leven met diabetes type 2. Het onder controle krijgen van uw bloedsuikerwaarden kan bijvoorbeeld best ingewikkeld zijn. Dit kan door uw waarden goed in de gaten te houden. Gezond en bewust leven kan ook helpen. Voeding, beweging, slaap en stress hebben invloed op uw bloedsuikerwaarden. Het beter in beeld krijgen én begrijpen van deze invloed op uw waarden, kan u helpen meer grip te krijgen op diabetes.

Er zijn steeds meer technologieën beschikbaar die helpen vitaler te worden en blijven. Ook u kan daar uw voordeel mee doen. Denk aan diverse apps op uw telefoon die bloedsuikerwaarden, voeding en beweging bij kunnen houden of een smartwatch. Of een app waarbij u contact heeft met een (digitale) leefstijlcoach. Ze bieden u inzicht en kunnen u helpen bewuste en passende keuzes te maken in uw leven met diabetes. Ze helpen u om zelf te beslissen over uw leven met diabetes en de zorg en ondersteuning daarbij. Handig, want op uw telefoon hebt u ze altijd bij u. Maar welke technologie werkt voor u? Wilt u volledige ondersteuning door technologie? Of liever gecombineerd met persoonlijk contact? Wat vindt u belangrijk? Daar gaat het om.

Wetenschap samen met u!

In het Citizenlab Grip op Diabetes onderzoeken we met elkaar hoe de inzet van technologie kan bijdragen aan meer zorg op maat, eigen verantwoordelijkheid en controle in uw leven met diabetes type 2. Samen met u gaan we op zoek naar een manier om (nieuwe) technologie en nieuwe aanpakken voor meer grip op diabetes voor u én zorgprofessionals bereikbaar te maken. We proberen samen het aanbod van diabeteszorg te verbeteren. Een aanbod voor én door u!

Wat vindt u belangrijk in uw dagelijks leven met diabetes? Hoe kunt u zelf beslissen over uw leven met diabetes? Kan technologie bijdragen aan zorg passend bij u? Kunt en wilt u technologie gebruiken? Wat verandert er aan de relatie met uw zorgverlener? Hoe kan hij of zij u beter helpen? En hoe weet u technologie te vinden en te gebruiken? Een greep uit de vragen waar we samen met u mee aan de slag willen gaan.

Burgerwetenschap is wetenschappelijk onderzoek dat door of samen met burgers wordt gedaan. Bij burgerwetenschappen wordt de burger, zoals u, volledig betrokken bij onderzoeksactiviteiten. Dat betekent dat u niet alleen als deelnemer aan het onderzoek meedoet. U denkt dan ook mee bij het opstellen van de onderzoeksvraag en de onderzoeksmethode. Of u verzamelt en verwerkt informatie of data om de onderzoeksvraag te beantwoorden. Op deze manier bent u samen met ons een onderzoeker, een burgeronderzoeker.

Wij hebben u nodig, doe mee!

U kunt als ervaringsdeskundige meedenken én -doen in Citizenlab Grip op Diabetes. Heeft u ideeën over dit project of wilt u een aandeel leveren in het opzetten, uitvoeren en/of analyseren van onderzoek? We nodigen u van harte uit om samen met ons aan de slag te gaan.
Heeft u interesse? Stuur ons uw naam en emailadres middels onderstaand formulier zodat wij contact met u kunnen opnemen.  Actueel in TOPFIT Citizenlab grip op diabetes

  Citizenlab grip op diabetes op Youtube

  LABBLOGVerhalen uit het lab

  Lab: Diabetes

  Onderzoek naar gebruik van diabetestechnologie door zorgprofessionals 

  Afgelopen jaar ben ik betrokken geweest bij het project ‘Grip op Diabetes’ van het TOPFIT Citizenlab. Dit was naar aanleiding van mijn afstudeeropdracht voor de…

  Lab: Diabetes

  Online Meet & Greet ‘Mandje met diabetestechnologie’

  Afgelopen donderdag was er online een meet & greet tussen de onderzoekers en de mensen met diabetes die op dit moment diabetestechnologie uitproberen. Het doel…

  Lab: Diabetes

  Ervaringsdeskundigen aan het woord tijdens webinar

  Gisteren stond de webinar van Vitaal Twente in het teken van de eerste gebruikerservaringen met diabetestechnologie. Deze webinar stond in het teken van het onderzoek…