Veelgestelde vragen

  • Zijn er medische risico’s verbonden aan mijn deelname?

U test alleen een app of platform, dus geen medicijnen of andere middelen in of aan uw lichaam. Er zijn dus geen medische risico’s. Het uitproberen van een technologie staat ook los van de eventuele zorg die u al krijgt en is aanvullend. Voor vragen over uw diabeteszorg kunt u altijd terecht bij uw behandelaar. Wel adviseren we u om uw (huis)arts te informeren dat u meedoet aan deze proefperiode.

  • Hoeveel tijd kost mijn deelname?

Deelname aan de proefperiode gebeurt digitaal. Dit vraagt alleen een uurtje voor de online startbijeenkomst en voor 2 (videobel)gesprekken over uw verwachtingen en ervaringen. U beslist verder zelf hoe vaak u de gekozen app of het platform gebruikt.

  • Zijn er kosten verbonden aan mijn deelname?

Meedoen aan deze proefperiode kost u niets. Als organisatie betalen wij de kosten van het onderzoek.

  • Worden mijn gegevens door jullie verzameld?

Voor ons is dit een zogeheten gebruikersonderzoek. Dat betekent dat wij alleen nieuwsgierig zijn of u verwachtingen hebt van de technologie, wat volgens u de voor- en nadelen zijn en wat uw ervaringen na afloop zijn. De gegevens die de app of het platform van u bijhoudt zijn voor ons afgeschermd en onbelangrijk. We hopen vooral dat u er zélf iets aan hebt.

  • Ik heb geen vervoer, kan ik wel meedoen aan de proefperiode?

Ja, de startbijeenkomst is online. Verder probeert u de technologie uit op uw telefoon, laptop of tablet. Waar u ook bent.

  • Ik wil wel meedoen aan de proefperiode, maar kan 29 april niet. Wat nu?

Ook dán heeft aanmelden zin. Neem contact op via diabetes@topfitcitizenlab.nl om aan te geven dat u interesse heeft om deel te nemen aan de proefperiode. Via dit mailadres kunt u ook uw vragen over een van de apps/platforms stellen.

  • Ik wil toch niet meer mee doen. Wat nu?

U kunt op elk moment aangeven niet meer deel te willen nemen. Daarvoor hoeft u geen reden op te geven. Neem contact op via diabetes@topfitcitizenlab.nl om aan te geven dat u niet meer mee doet.

  • Wie zitten er achter dit onderzoek?

TOPFIT Citizenlab en Vitaal Twente. In TOPFIT Citizenlab doen onder meer de bekende onderwijsorganisaties uit Twente mee: Universiteit Twente, ROC van Twente en Saxion. Ook ZGT doet hierin mee. De proefperiode en het gebruikersonderzoek dragen bij aan de ontwikkeling van een technologie ondersteund aanbod voor mensen met diabetes. Daaraan werken partijen in Vitaal Twente samen.