Over ons

Wie zijn de onderzoekers?

Het Topfit Citizenlab team bestaat uit een grote groep onderzoekers die werken bij de Universiteit van Twente, de Hogeschool Saxion, het ROC van Twente, de Ziekenhuisgroep Twente en het Roessingh Research and Development.

In het Citizenlab Mantelzorg zijn André Bieleman (Hogeschool Saxion) en Sarah Kerklaan (Hogeschool Saxion) eindverantwoordelijk voor het lab. Bewegingswetenschapper André Bieleman is Associate Lector Arbeid & Gezondheid bij het Saxion lectoraat Gezondheid & Bewegen. Sarah Kerklaan is onderzoeker Gezonde werkvloer bij het lectoraat Gezondheid & Bewegen. Zij heeft Fysiotherapie en Gezondheidswetenschappen gestudeerd en is nu onderzoeker bij Saxion en Topfit.

Partners en studentenprojecten

Het Citizenlab Mantelzorg werkt samen met twee organisaties: Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn en Jong & Veer. Deze organisaties richten zich op de werkgevers van de mantelzorgers en ondersteunen het Citizenlab Mantelzorg op dit gebied.

In het Citizenlab Mantelzorg werken ook studenten van verschillende opleidingen aan studentenprojecten. Zo zijn er studenten van de master Advanced Nursing Practice (Saxion), de master Health Care and Social Work (Saxion) en de opleiding Fysiotherapie (Saxion) betrokken bij het lab.