Samenwerken aan meer grip op diabetes

Op naar meer grip op diabetes en meer eigenregie met hulp van technologie.

U weet als geen ander dat het belangrijk is om diabetes onder controle te houden. Dit kan bijvoorbeeld door uw bloedsuikerwaarden goed in de gaten te houden. Gezond en bewust leven kan ook helpen. Voeding en beweging hebben invloed op uw bloedsuikerwaarden. Dit verschilt per persoon. Het beter in beeld krijgen én begrijpen van de invloed op uw waarden, kan u helpen meer grip te krijgen op diabetes. Er zijn verschillende technologieën beschikbaar die u hierin kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan apps die uw bloedsuikerwaarden, voeding en beweging bijhouden. Of een app waarbij u contact heeft met een (digitale) leefstijlcoach. Technologie is altijd in de buurt, óók als u niet bij uw zorgverlener bent. Zelf beslissen over uw leven met diabetes en de zorg en ondersteuning daarbij. Wilt u dat? Meer inzicht in uw leven met diabetes door ondersteuning van technologie, kan daarbij helpen. Belangrijk is om te kijken welke technologie het beste bij u past. Wilt u volledige ondersteuning door technologie? Of liever gecombineerd met persoonlijk contact? Wat vindt u belangrijk? Daar gaat het om.

Citizenlab Grip op Diabetes

In het Citizenlab Grip op Diabetes willen we samen met u op zoek gaan naar manieren om meer grip te krijgen op uw diabetes. Samen met u proberen we het aanbod van diabeteszorg te verbeteren. We kijken naar de inzet van technologie. Een aanbod vóór en dóór u! Wat vindt u belangrijk in uw dagelijks leven met diabetes? Hoe kunt u zelf beslissen over uw leven met diabetes? Kan technologie bijdragen aan zorg passend bij u? Kunt en wilt u technologie gebruiken? Wat verandert er aan de relatie met uw zorgverlener? Hoe kan hij of zij u beter helpen? En hoe weet u technologie te vinden en te gebruiken? Een greep uit de vragen waar we samen met u mee aan de slag willen gaan. Lees hier verder hoe we elkaar kunnen helpen.

Bedankt voor uw hulp!

De afgelopen periode hebben wij uw mening gevraagd naar gebruik en wensen van technologie in uw leven met diabetes type 2. De vragenlijst is gesloten en interviews hebben plaatsgevonden. Resultaten hiervan volgen.
Wilt u op de hoogte blijven van Citizenlab Grip op Diabetes? Kijk dan regelmatig op deze site of volg ons op Facebook of Twitter.