Stand van zaken in Citizenlab nieuws (wordt ook geplaatst op homepage)

TOPFIT Citizenlab op de Dutch Design Week!
11 oktober 2021
Van 16 t/m 24 oktober 2021 staat TOPFIT Citizenlab op de Dutch Design Week in Eindhoven. We zijn onderdeel van The Embassy of Health van de Universiteit Twente op het Ketelhuisplein in Het Klokgebouw op Strijp-S. Onderzoekers en studenten van TOPFIT Citizenlab zullen presenteren en vooral in contact gaan met het publiek. U bent natuurlijk ook van harte welkom. Voor meer informatie klik hier

Burgerwetenschap, hoe start je zoiets?
7 juni 2021
Op dit moment zijn er nog veel vragen, zoals: Waarom zouden mensen als burgeronderzoeker aan de slag willen? Hoe kunnen burgeronderzoekers en wetenschappers het beste samenwerken? Hoe vinden ze elkaar? Waar kunnen ze het beste samenwerken: bij de onderzoeksinstellingen, in de wijken, of juist online? Dat zijn we nu aan het uitzoeken in een aantal proefprojecten. De projecten gaan over: diabetes, reuma, mantelzorg, langer zelfstandig thuis wonen, eenzaamheid en preventie. Er zijn inmiddels twaalf onderzoekers vanuit het ROC van Twente, Saxion en de Universiteit Twente betrokken bij de proefprojecten. En er doen al meerdere burgeronderzoekers actief mee.

Burgers en wetenschappers werken samen: Citizen Science
7 juni 2021
Bij de ontwikkeling van het TOPFIT Citizenlab, en ook wanneer TOPFIT Citizenlab straks echt een fieldlab is, wordt er gewerkt volgens de principes van ‘citizen science’. Dat klinkt mooi, maar wat betekent dat? Citizen science is de Engelse naam voor burgerwetenschap. Het is een manier van onderzoek doen waarbij wetenschappers en burgeronderzoekers op gelijkwaardige wijze sámen onderzoeken en ontwikkelen. Allebei zijn ze op hun eigen manier expert en voor allebei levert deze samenwerking iets op. Het TOPFIT Citizenlab kiest voor deze aanpak omdat met citizen science oplossingen worden ontwikkeld die het beste aansluiten bij de wensen en behoeftes van alle betrokkenen.

Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
6 mei 2021
[contact-form-7 id="1277" title="nieuwsbrief"]