Share Data Valley

Share Data Valley

Krijg inzicht in je eigen gegevens en deel deze met onderzoekers

Neem contact op of stel een vraag
Meedoen? Meld je aan op Share Data Valley
Inloggen op Share Data Valley

Verzamel data op Share Data Valley

Share Data Valley is een platform om data te verzamelen. Deze data kun je zelf gebruiken om inzicht in jezelf of je gezondheid te verkrijgen. Denk hierbij aan gegevens over vermoeidheid, voeding, activiteiten, hartslag, ontstekingswaarden, etc. Daarnaast kan de data gedeeld worden met onderzoekers. Hiervoor maken we gebruik van het platform van Sport Data Valley, een betrouwbare partner die is ingericht voor het doen van dit soort onderzoek. Op dit moment is het nog in de ontwikkelingsfase. In de toekomst kunnen meer onderzoeken op dit platform plaats gaan vinden, maar op dit moment loopt er één onderzoek. In deze periode zoeken we uit hoe het platform werkt. Dat doen we aan de hand van het eerste onderzoek. Wil je meedoen aan dit onderzoek? Klik dan op bovenstaande knop om je aan te melden. Of bekijk onderstaande instructie-informatie om precies te weten hoe het in zijn werk gaat. Heb je nog vragen? Neem dan contact op!

Het huidige onderzoek

Een eerste onderzoek naar vermoeidheid bij mensen met reuma gaat van start. Mensen met reuma hebben aangegeven graag meer inzicht te willen krijgen in hun eigen vermoeidheid, en of hier eventueel een patroon in te ontdekken is. Voor het onderzoek vragen wij mensen met reuma drie weken lang dagelijks een korte vragenlijst (ongeveer 1-2 minuten) in te vullen, over vermoeidheid, activiteiten en stress van die dag. Dit kan eenvoudig op de telefoon. Daarnaast vragen we deelnemers eenmalig om een langere vragenlijst in te vullen (ongeveer 30 minuten). Dit onderzoek geeft informatie over welke factoren samenhangen met vermoeidheid bij reuma. Bovendien kun je het verloop van je eigen gerapporteerde gegevens zien over tijd. Wil je meedoen aan dit onderzoek? Klik dan op bovenstaande knop om je aan te melden. Of bekijk onderstaande instructie-informatie om precies te weten hoe het in zijn werk gaat. Heb je nog vragen? Neem dan contact op!

Citizen science: onderzoek voor en met mensen met reuma

Wij werken als onderzoekers samen met mensen met reuma om het onderzoek vorm te geven. Zij treden in dat geval op als co-onderzoekers. We hebben dit vormgegeven door eerst aan mensen met reuma te vragen waar zij onderzoek naar wilden doen. Hier kwam vermoeidheid als meest gewilde onderwerp uit naar voren. Daarna hebben we in meerdere vragenlijsten en groepsgesprekken samen nagedacht over het onderzoek: welke gegevens willen we verzamelen, en op welke manier (bv activiteiten via een smartwatch of toch liever via een vragenlijst), hoe lang moet je gegevens bijhouden om een goed beeld te krijgen van je eigen vermoeidheid, hoeveel tijd wil je per dag kwijt zijn aan het onderzoek, etc. De onderzoekers en co-onderzoekers hebben in deze gesprekken steeds hun eigen kennis en ervaring ingebracht, waardoor het onderzoek nu wetenschappelijk van goede kwaliteit is en erg relevant voor mensen met reuma.

Alles over je account Hoe maak je een account en doe je mee?
Alles over vragenlijstenHoe vul je de vragenlijsten in?
Alles over je gegevensHoe bekijk je je eigen gegevens?
Meer over data en privacy
Wat is Sport Data Valley?
text 1
text 2
text 3
text 4
text 5